Ugyan ez nem egy kimondott sminkes anyag,mégis úgy döntöttem írok egy blogbejegyzést Dina Goldstein Disney Hercegnőkről készített fotósorozatáról.Mikor először végignéztem a képeket,megmosolyogtatónak ,és viccesnek találtam. Aztán ahogy többször megnéztem rájöttem ,hogy inkább szomorú,és elgondolkodtató képek ezek,ahogy a kanadai fotográfus reális cinizmussal,és iróniával felfedi azt a nyilvánvaló  fájó igazságot,hogy a valóság  sokszor sokkal keményebb mint a fikció.

.

BELL-Szépség és a Szörnyeteg

 

Olyan környezetet teremt minden történethez,amely megfogalmaz egy jelenkori konfliktust,a valós önkép kérdését. Minden kép egy kritikus vizsgálat,a mai modern nőt ért megpróbáltatásokról. Mind egy történetet mond el,mint az eredeti mese,csak lefordítva a jelen kori rideg valóságra.

BELL- áldozatul esett saját sorsának,az állandó maximalizmusra törekvéssel. A küllemi tökéletességet hajhássza,bár az idő már felette is eljárt,képtelen elfogadni,hogy az a gyönyörű fiatal lány már sosem fog visszanézni rá a tükörből mint egykor hajdanán,és vannak más fontos értékei is egy nőnek mint a tökéletes szépség.

HÓFEHÉRKE

Már rég rájött hogy az élet nem tündérmese kimerülten a 4 gyerekkel és egy lusta férjjel,aki mellett minden teher az ő vállát nyomja,és a várva várt herceg a fehér lovon,sokszor később derül ki hogy egyáltalán nem olyan,mint ahogy azt elképzelte.

PIROSKA

Egy túlsúlyos ,étkezési zavarokkal küzdő tizenévesre hasonlít,a gyorséttermi menüvel telepakolt kosarával.Beletörődve a helyzetébe,lustán sétálgat az erdőben,és eszébe sem jut,vagy nem is érdekli,hogy tegyen valamit saját élete,és egészsége érdekében.

CSIPKERÓZSIKA

Főszereplője a saját botox horror show-jának, addig aludt gyönyörűen és fiatalon,amíg az ő hercege már rég az öregek otthonában van. S bár akarva vagy akaratlanul nem veszi észre, az idő nem áll meg,az élet megy tovább...

RAPUNZEL

Egész gyönyörű hajkoronája,amiben minden ereje,és minden bajnak megoldása volt,a kemoterápia áldozatává lett.A vidám kalandokat,pedig felváltotta a kétségbeesett szomorúság.

HAMUPIPŐKE

Egyre jobban elveszti a lába alól a talajt,egyedül iszogatva ül egy lepukkant bárban,nem kimondott jókiállású férfiak között.Nem volt ereje változtatni az életén,beletörődve céltalan sorsába,inkább az alkoholhoz nyúl.

JASMINE

Valódi háborúban harcol a  Közép-Keleten, gerilla harcosként.A környezeti hatások,vagy a körülmények miatt amiben felnőtt,nem tud alkalmazkodni a férfi női szerepekhez.

ARIEL

Állatkerti rabszolga lett a szabadsághoz szokott sellőből,fájdalommal tekint a szabadon élő gyermekre. Arcán szomorúság ,és magány ül a bezártság érzésétől.

 

 

Dina pellengérre állította a mesék tragédiáját.Miután anya lett,rájött milyen hatással vannak a mesék a gyerekekre.Felmerülhet a kérdés miért nincs egy olyan hercegnő akinek végül boldogan végződik a valós története?Talán mert a valós életben , tényleg nincsenek hercegnők.Nincs tökéletes nő,ahogyan tökéletes férfi ,és tökéletes élet sincs csak a mesékben,és kimondottan a negatív példákat akarta megjeleníteni.Bár nyilván ez a sorozat néha sokkolóan lesarkított szemlélettel közelít meg egy egy történetet,mégis azt hiszem sok igazság van benne....

PS :Ez a bejegyzés nem igazán egy siker story,kimondottan szomorú...,de ugye  az élet nem lehet mindig tündérmese... ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glamazonesmink.blog.hu/api/trackback/id/tr833223773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása